• KS Media HK

手繪師Jimmy Yuen為世界華貴小姐設計車身廣告


今次世界華貴小姐破天荒在港舉行總決賽,以香港呢沒太多選美文化的地方來講,其實係好難得!所以如果有些新攪作,或者可吸引到本地人留意。

大會負責人問Jimmy有冇興趣畫下宣傳海報,佢當然有興趣。但一般海報無咩特別,於是佢 suggest佢哋不如在巴士或電車登車身廣告,宣傳下個比賽。印象中唔見有其他選美賽事做過車身廣告。

由於電車廣告太貴,於是選擇巴士。咁啱今年年頭,Jimmy父親阮大勇,曾經幫過許冠文畫過巴士車身廣告。 現在佢爸爸移民了,所以好難在香港再見到佢嘅作品。於是Jimmy都想用「手繪風格」設計車身廣告,希望勾起大眾市民對佢爸爸70至90年代香港電影海報畫作的回憶,以及把手繪風格傳承及重新演繹。


6 次瀏覽

© 2013 KS Production HK

KSmediaHK由KS Production於2017創立,是香港本地娛樂的網絡新媒體頻道Online Media,提供最新最快第一手的娛樂資訊,藝人及名人專訪,明星活動採訪等,請各位觀眾多多支持!