• KS Media HK

唱而優則演, 可嵐奪微電影女主角

更新日期:8月 17

歌手出身的可嵐,眨下眼已經入行第10年, 單身嘅佢,一身兼幾職,不過都算對自己有交代。日前出席「第五屆創+作微電影頒獎典禮」,首次以演員身份,憑微電影作品《十年後,再一次輸入中》,獲頒發「最佳微電影女主角−金獎」!而團隊在比賽中,更獲得「最佳編劇」和「電影創作大獎−銅獎」,成為今年比賽的大贏家! 今次攞獎,可嵐自言好興奮,佢除咗多謝謝導演何笑和監製科林之外,仲話:「我從來冇諗過,作為歌手可以拿一個演員獎,仲要係最佳女主角!導演在寫劇本時,好耐心同我溝通,同埋好感謝佢願意聆聽我嘅故事。我本身好鍾意呢個劇本,而無獨有偶亦有投資者願意將呢個劇本開拍成網絡電影。希望我哋可以將呢個咁好嘅劇本,能夠拍成一套更豐富同感人嘅電影!」今次獲獎的確對可嵐進軍影壇,確實打咗支強心針。 另可嵐仲話4月初同好友趙頌茹以及關伊彤一齊帶小朋友去越南拍旅遊節目,實行寓工作於娛樂。 (網上消息)


21 次瀏覽

© 2013 KS Production HK

KSmediaHK由KS Production於2017創立,是香港本地娛樂的網絡新媒體頻道Online Media,提供最新最快第一手的娛樂資訊,藝人及名人專訪,明星活動採訪等,請各位觀眾多多支持!